Előfizetői tartalom

Brutálisat nőtt a budapesti lakásépítések száma - Erősen indult az idei év

Portfolio
2019 I. negyedévében 3661 új lakás épült, 7,9%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 9639 volt, 2,1%-kal kevesebb, mint 2018 azonos időszakában. Budapesten azonban egy év alatt másfélszeresére nőtt az épített lakások száma - derül ki a KSH legfrissebb közleményéből.

2019 I. negyedévében Budapesten másfélszeresére nőtt az épített lakások száma. Pest megye lakásépítése továbbra is kiemelkedő, ám a megelőző évhez képest nem nőtt tovább. Az új lakások 54%-át Budapesten és Pest megyében vették használatba. Győr-Moson-Sopron megyében az épített lakások száma a 11%-os csökkenés ellenére sokszorosan felülmúlja a többi megyére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés