Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok

2013. február 3. 07:00    
nyomtatás
 
Az ország lakosságának jelentős része még mindig a jelzáloghitelek terheit nyögi, sokan pedig csak álmodnak arról, hogy egyszer saját lakásba költözzenek. Eközben minden hónapban azzal szembesülnek a magyar lakástulajdonosok milliói, hogy a legnagyobb értéket képviselő vagyontárgyuk egyre kevesebbet ér a piacon. Az ország legdrágább lakásai azonban továbbra is több százmillió forintos álomösszegekért cserélnek tulajdonost a szupergazdagok között. Összegyűjtöttük a jelenlegi budapesti kínálat legdrágább lakásait.


Bár nem egyszerű az interneten pontosan felkutatni, hogy igazából melyek is a legdrágább eladó lakások Budapesten, a nyilvános lakáskereső portálok publikus kínálatából igyekeztünk újra összeszedni a legmagasabb kínálati árral rendelkező ajánlatokat. A keresést azzal a feltétellel szűkítettük, hogy kizárólag lakásként funkcionáló ingatlanokat vizsgáltunk, és az önálló házakat, több lakásból összenyitott irodákat, fejlesztési területeket, telkeket, és egyéb ingatlanokat az összeállítás elkészítésekor nem vettük figyelembe.

A cikkünkben kizárólag a már megépült és használatba vett lakások közül válogattunk. Nem vettük figyelembe a tervasztalon lévő vagy a jelenleg eladás alatt álló új építésű, de még el nem adott lakásokat. A listát kizárólag a interneten nyilvánosan elérhető hirdetésekből állítottuk össze. A cikk kizárólag tájékoztató jellegű.


A legtöbb ingatlanos oldalon ugyan akadtak nagyobb összegért hirdetett ingatlanok azoknál, amik végül felkerültek a listánkra, ám ezek vagy nem tartoztak a lakás kategória alá, vagy kétséget kizáróan elírás következményeként kerültek a legmagasabb áron kínált lakások közé. Ilyen például a 16 500 milliárd forintért hirdetett, 112 négyzetméteres, VII. kerületi lakás is, amely bár az adatlapja szerint jó állapotú és összkomfortos, 0,0165 milliárd forintért valamivel nagyobb eséllyel találna magának vevőt.

Pest a csúcs

A legdrágább budapesti (jelenleg értékesítés alatt álló) lakás sokak számára talán a város egyik meglepő helyén, mégpedig a Ferencvárosban található. Ha valaki kicsit is járatos, az amúgy nem a magas lakásárairól ismert IX. kerületben, az azonnal rájöhet arra, hogy ez a luxusotthon nem lehet más (bár a hirdetésben ezt konkrétan nem tüntették fel), mint a Duna-parti Milleniumi Városközpont részeként megvalósult Duna Pest Rezidenciák egyik különleges adottságú öröklakása. Az épületegyüttest és a teljes Milleniumi Városközpontot a TriGranit fejlesztette és fejleszti még ma is. Itt található több multinacionális cég székháza mellett a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája is.

Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok


Forrás: Engel & Voelkers

A lakás adatlapja szerint a vételár 2,4 millió euró (mintegy 700 millió forint), ám ezért a pénzért nemcsak egy IX. kerületi lakást kapunk, hanem 7 beállóhelyet a teremgarázsban, 430 négyzetméter nettó lakóterületet, melyben található két egybenyíló nappali modern konyhával és egy felszerelt bárral, 3 hálószoba, 3 pazar fürdőszoba, egy vendégmosdó, és számos más kiszolgáló helyiség, két télikert jacuzzival, és a már önmagában lenyűgöző 570 négyzetméteres terasz. Amennyiben ez sem elég, akkor használhatjuk a társasház többi lakójával közös wellness részleget, medencét és szaunát is.

A második helyezett lakás, ami szinte minden ingatlanközvetítő portálon megtalálható, a Vörösmarty téren, 2007 végén átadott, Vörösmarty1 fantázia névre keresztelt projekt tetején található. A közel 20 ezer négyzetméteres épületet az ING Real Estate fejlesztette, és több kiskereskedelmi egység és iroda mellett az 5. és 6. szinteken nyolc exkluzív lakást is kialakítottak. A korábbi hírek szerint a lakások mindegyike még a tervezőasztalról elkelt, az akkori árszinteket figyelembe véve vélhetően 1 millió forintot is jócskán meghaladó négyzetméterárakon. Aki kihasználja a különlegesnek hirdetett ajánlatot és megvásárolja a Belváros jelenleg legdrágább eladásra kínált használt lakását, az a pletykák szerint több híresség szomszédja is lehet egy csapásra.

Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok


Forrás: ingatlan.com

Tökéletesen pontos adatokat a lakás adottságairól sajnos annak ellenére nem lehet tudni, hogy azt minden hirdető ügynökség feltünteti, mivel az egyik helyen "csupán" 449 millió forintért juthatunk hozzá a Pest közepén található álomlakáshoz, máshol azonban valamivel drágábban, 1 millió 950 ezer euróért (kb. 570 millió forint) lehet a miénk ez a 348 vagy 314 négyzetméteres, óriásteraszos szuperotthon. A méretbeli különbségek nyilván a 280 négyzetméteres lakás és a hozzá tartozó 68 négyzetméteres terasz (ebben sincs sajnos egyezség a különböző ügynökök között) beszámítási módszertanából fakadhatnak, ám az, hogy az árak miért térnek el ennyire egymástól, azt maximum a jutalékok különbségével, avagy az egyes irodák óvatosságával magyarázható, akik előre felkészülnek a komoly alku lehetőségére. Mindenesetre 450-500 millió forint környéki áron lehet a miénk ez a közel 400 négyzetméteres belvárosi penthouse luxuslakás, a hatalmas nappalival, a 4 darab hálóval, a 2 darab teremgarázs beállóval, illetve a teljes bútorzattal együtt.

A budai elit

A budai listát természetesen egy rózsadombi ajánlat vezeti a maga 1,3 millió eurós (ami ma 380 millió forintot is meghalad) kínálati árával. Bár az ingatlanhoz készült képek igencsak elgondolkodtatják az egyszerű keresgélőt, hogy vajon mi kerülhet ezen a lakáson közel 400 millió forintba, a kültéri medence, a napozóterasz, a 70 nm-es wellness és hozzá tartozó bárpult, valamint a hangulatos borospince a legtöbbünknek könnyen tágabbra nyitná a pénztárcáját, a különleges panorámáról és a három teremgarázs beállóhelyről már nem is beszélve.

Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok


Forrás: CDC Ingatlan

A Rózsadombot Szemlőhegy követi a budai listán, vagyis továbbra is maradunk a hosszú ideje a legmagasabb átlag négyzetméterárakkal is rendelkező II. kerületben. A minden létező pozitív jelzővel ellátott lakás egy 2008-ban épült társasház legfelső szintjén található, vagyis ismét egy penthouse lakásról beszélünk. A 410 négyzetméteres luxuslakást most akciósan, már 348 millió forintért is megvásárolhatjuk, bár ha 310 millió készpénzzel érkezünk az eladóhoz, vélhetően megenyhül a szíve a vételárral kapcsolatban és hajlandó lesz engedni az árból. Különlegesség természetesen itt is van, hiszen a lift közvetlenül a leendő tetőteraszunkra szállít minket, ahol 12 fő számára kiépített fedett étkező várja a családot és a barátokat, továbbá gépesített grill konyha, japánkert, jacuzzi, medence, a kis lurkók számára pedig egy saját gyermekjátszótér teszi elviselhetőbbé a forró nyári estéket.

Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok


Forrás: Duna House

De nem csak a II. kerületben vannak egymillió eurónál is drágább lakások Budán. A XI. kerületi Gellérthegyen egy 264 nm-es, plusz 80 nm teraszos, valamint 6 szobával rendelkező otthonnak kereken 1 millió euró, vagy 1 millió 60 ezer a vételára, attól függően, hogy melyik közvetítőiroda ajánlatára bólint rá a vevő. Az 1996-ban felújított villaépület természetesen egyedülálló panorámával rendelkezik, az új lakók kényelmét pedig az uszoda és a wellness helyiség mellett 2 teremgarázs beállóhely szolgálja.

Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok


Forrás: Otthon Centrum

A lista innentől kezdve szinte végtelen, egymás után futhatunk bele a város legkülönbözőbb pontjain kínált, 200 millió forintnál drágább használt és jelenleg eladósorban lévő lakásokba. A legtöbb luxuslakás a tapasztalatok szerint a II., a XII., az V. és a XI. kerületekben található, de amint azt az összeállításunk első helyezettje is bebizonyította, egy igazán különleges, drága és exkluzív otthonra nem csak az elitnek titulált budai kerületekben bukkanthatunk.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium