FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
Ingatlan

Családosként építkeznél? - Itt jár hozzá ingyen telek!

Portfolio
Egyre több település ajánl fel ingyen telket a CSOK-ot igénybe vevő családoknak - írja a Magyar Idők. Ezúttal Balassagyarmaton, Komlón, Makón, Ásotthalmon, Csongrádban és Jászapátiban próbálják ezzel a lehetőséggel odacsábítani a családosokat. A települések akár több tízmilliós közművesítésre is hajlandóak, hogy a többgyermekes családok az ő városukba költözzenek.
A Nógrád megyei Balassagyarmaton az egykori, Ifjúság úti iskola helyén adnak át tíz telket egy vállalkozónak, aki az oda felépítendő sorházakból a telkekért cserébe kettőt az önkormányzatnak ad át. Ugyanez a vállalkozó egy másik iskolaépületet társasházzá alakít, amiért cserébe újabb 4-5 lakást kap majd a város. Az így létrejövő lakásokat a település olyan családoknak adja ki, akik nem tudnak részt venni a CSOK-ban.

Komlón legutóbb egy ötgyermekes család kapott egy 900 négyzetméteres, összközműves telket a helyi önkormányzattól, de tíz család kapott további, összesen 8 millió forint segítséget. A makói önkormányzat szintén támogatja és elősegíti fiatal családok letelepedését. Három, egyenként 700 - 770 négyzetméteres telekre írt ki pályázatot, amelyek elbírálásában előnyt élveznek a három- vagy több gyermekes családok. Ezen felül azonban további négy hasonló méretű telek közművesítési munkálatai kezdődnek meg, de igény esetén további telkeket bocsátanak ingyen az érdeklődők rendelkezésére.

A Csongrád megyei Ásotthalmon egy CSOK-os család pályázata felelt meg a követelményeknek, velük hamarosan együttműködési megállapodást köt az önkormányzat. Új utcát azonban csak megfelelő számú érdeklődő esetén hoznak létre, mert a közművesítés több tízmillió forintos terhet róna a községre. Ha ez nem valósul meg, akkor már meglévő építési telkeket ajánlanak fel a családoknak.

Jászapátiban egyelőre csak érdeklődők vannak, ott első körben 8 telket közművesít az önkormányzat, de további igények esetén újabb telkeket vonnak be a programba. Csongrádban jelenleg két család építkezik a CSOK és az önkormányzat jóvoltából, azonban itt is vannak még érdeklődők.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Liberty Hotel_big, tribe