Egy újabb különleges projekt befektetőknek: bővül a belvárosi luxuslakóparkok köre

2018. október 11. 11:01    
nyomtatás
 
Már hallhattunk néhány belvárosi luxusprojektről, amelyekben több milliós négyzetméteráron tetőteraszos penthouse apartmanokat lehet vásárolni, de az épületben akár hotelszobákat, irodákat és kiskereskedelmi egységeket is kialakítanak. Ezeknél az építkezés már elkezdődött, a lakások jelentős része már el is kelt, az elkészülésüket követően pedig biztosan átformálják az V., VI. vagy VII. kerület egyes részeit. Most egy újabb lakóházprojekt került arra a piacra, ahol a célközönség a befektetési céllal vásárlók, ezen belül is azok, akik kiemelten rövid vagy hosszú távú kiadásban gondolkoznak és mindezek mellett a belvárosi, akár több milliós négyzetméterárakat sem tartják különösebb problémának.


Ahogy Budapest is egyre inkább fejlődik és ezáltal kezd hasonlítani a nyugati nagyvárosokra, úgy válnak elterjedtebb és népszerűbb befektetési lehetőséggé a belvárosi luxusprojektek, amelyek egyaránt szólhatnak lakóparkok, üzletek, kulturális központok fejlesztéséről. Ezeknél a projekteknél az exkluzivitás nemcsak a kedvelt és központi lokációban rejlik, hanem abban is, hogy aki az erősen beépített belváros egy foghíjtelkén tud építkezni, az biztosan olyan projektet indít el, ami nemzetközi összehasonlításban is érdemes lehet a luxus jelzőre.

Az elmúlt pár évben igazán népszerűvé váltak azok a projektek, amelyeket az V., VI. és VII. kerület egyes részein indítottak, ezekben főként luxuslakásokat építenek, de némely projektben más funkciójú ingatlant is fejlesztenek (iroda, hotel, kiskereskedelmi egységek).

A több millió forintos négyzetméterár ezeknél a lakásoknál egyáltalán nem meglepő, főleg az V. kerületben, itt akár a 3-4 millió forintot is elérheti egy négyzetméternek az ára egy új és különleges luxuslakásban.


A népszerűség alatt pedig azt érthetjük, hogy a befektetési céllal vásárló magyarok, külföldi magyarok, vagy akár külföldiek, valamint a Magyarországra érkező tehetősebb cégvezetők, vásárlóként és bérlőként egyaránt érdeklődhetnek a belvárosi luxuslakások iránt, ami a fejlesztőket is ösztönzi, hogy a még elérhető telkekre, vagy felújítandó ingatlanok helyére ilyen fejlesztéseket indítsanak. Hosszú és rövid távú bérlésre egyaránt alkalmasak ezek a lakások, sok helyen már az alapító okiratba is belefoglalják, hogy rövid távra is kiadhatóak a társasház lakásai.

A legújabb projekt, amiről még nem hallottunk


A következő pár évben 5-6 olyan projektről biztosan lehet tudni, amiben luxuslakásokat is fejlesztenek a belváros, vagy a bulinegyed környékén, az egyik ilyen új fejlesztés a Király utcában épülő Király Boutique Residence. A lakópark a Kuplung romkocsma helyére épül, így funkcióját tekintve az épület újra lakóházként üzemel majd.

Egy újabb különleges projekt befektetőknek: bővül a belvárosi luxuslakóparkok köre

Király Botique Residence - kattints a további képekért és információkért!

Az "aparthotelként" működő projektben 61 lakóingatlant alakítanak ki, a kisebb lakásoktól egészen a 2-3 szobás apartmanig, amiket különösen rövid távú utazások során szállást igénylő vendégeknek ajánlanak.

Egy újabb különleges projekt befektetőknek: bővül a belvárosi luxuslakóparkok köre

Király Botique Residence - kattints a további képekért és információkért!

A belváros kiemelt területein épülő nagyszabású projektek közé tartozik még például az V. kerületi Szervita Square, ahol a tér átalakítása mellett a hétemeletes épületben irodák, kiskereskedelmi egységek, valamint a felső szinteken 3-400 négyzetméteres luxusapartmanok is lesznek. Ebben a kerületben épül az Emerald Residence, ami szintén lakóépületként és hotelként is funkcionál majd, valamint üzlethelyiségeket is kialakítanak a földszinten és az első emeleten.

Egy újabb különleges projekt befektetőknek: bővül a belvárosi luxuslakóparkok köre

Emerald Residence - további információért kattints a képre!

Ha pedig a bulinegyedet és különösen a Király utca környékét vesszük szemügyre, meg kell említeni a K40 lakóprojektet 106 épülő lakással, szintén a felső emeleten tetőkertes luxusapartmanokkal, vagy a Nagy Diófa utcában épülő Grand'Or hatemeletes épületet, ahol 92 lakást építenek és 2020 őszére várható az átadás, illetve a Klauzál Residence-t is idesorolhatjuk, ahol nyolc emeleten több, mint 100 lakás kap majd helyet.

Ilyen négyzetméterárak mellett nem csoda az átépítés


Mivel már foghíjtelkeket is alig találni a belvárosban, az egy évtizeddel ezelőtt még kihasználatlanul álló épületek fejlesztése jó potenciált jelenthet a befektetők számára. Az eredetileg ideiglenes megoldásként kialakított romkocsmák így lassan kijjebb szorulnak, a helyükön pedig magasabb értékű ingatlanfejlesztések kezdődnek, például hotelek, lakóprojektek.

A belvárosi részeken - ha egyáltalán lehet ilyet találni - az építési telkek ára bőven milliós nagyságrendű, a VII. kerület Külső-Erzsébetváros részén az ingatlan.com hirdetései alapján jelenleg több, mint 600 ezer forintos átlagos fajlagos telekárakkal lehet találkozni. Ezért sem meglepő, hogy a rosszabb állapotú, akár kocsmaként működő, ingatlanok átépítése mellett döntenek a fejlesztők.

Egy újabb különleges projekt befektetőknek: bővül a belvárosi luxuslakóparkok köre

A Budapesti Lakáspiaci Riport adatai szerint 2018 harmadik negyedévében az V. kerületben lévő új lakások átlagos négyzetméterára megközelítette az 1,9 millió forintot, míg a VI. kerületben ugyanez 1,06 millió forint, a VII. kerületben pedig 860 ezer forint körül alakult. Egy 6-8 emeletes lakópark a környéken, a magas telekárak és jelentősen megdrágult kivitelezési költségek mellett is kedvező befektetésnek tűnik, nem csoda tehát, hogy amíg a lehetőségek engedik, és a kereslet is megvan rá, a fejlesztők belevágnak az ilyen jellegű luxusingatlanok építésébe.


A Király Boutique Residence fejlesztője a spanyol Kategora Real Estate, a cég építi többek között a XIII. kerületi Gömb Ház lakóparkot is.2017.09.28 08:32 Megjelent a luxus Budapesten - A leggazdagabbakat célozza a belváros új fejlesztése

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium