Előfizetői tartalom

Egy élet munkája is kevés lehet a saját lakáshoz

Portfolio
Bár sokan bosszankodnak a hazai magas lakásárak miatt, nálunk egyáltalán nem drámai a lakásvásárlók helyzete. Nem így a világ számos városában, ahol egy élet munkája is kevés a saját otthon megszerzéséhez. A kínai Shenzenben egy családnak több mint 44 évnyi jövedelmét, míg Londonban közel 28 év teljes keresetét kell megspórolnia ahhoz, hogy saját lakást vegyen. Ehhez képest Budapesten a 11,6 évnyi megtakarítással elérhető saját otthon igen kedvezőnek helyzetnek tűnhet.

Akármennyire is azt gondoljuk, hogy drágák hazánkban a lakások, még mindig szerencsésnek érezhetjük magunkat, ha más országokat nézünk, vagy csak a hazai korábbi évekkel hasonlítjuk össze a mai vásárlók helyzetét. Az elmúlt 9-10 évben jelentősen növekedtek hazánkban a bérek, míg a lakásárakban a válság óriási csökkenést hozott, amit az azt követő lakáspiaci ralli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés