Előfizetői tartalom

Elárasztják a piacot az új lakások - vidéken is beindultak a lakásépítések

Portfolio
2018-ban 17 681 új lakás épült, 23 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 36 719 volt, 3,4 százalékkal kevesebb, mint 2017-ben. Budapesten átlag feletti mértékben csökkent az új bejelentések száma, a városokban és községekben viszont tovább nőtt az építkezési kedv. Összességében úgy tűnik, hogy a lakásépítések száma idén és jövőre érheti el a csúcsát.

A legfontosabb tudnivalók2018-ban 23 százalékkal több lakás épült, mint egy évvel korábban. Az új lakások közel felét Budapesten és Pest megyében vették használatba, ahol 40, illetve 39 százalékkal több lakás épült. Továbbra is kiemelkedő Győr-Moson-Sopron megye lakáspiaca, ahol az összes új lakás 14 százaléka épült fel, ugyanakkor több alföldi és észak-magyarországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés