Előfizetői tartalom

Elképesztő, mi zajlik az orrunk előtt: ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

Portfolio
Az elmúlt évben közel 7300 olyan adásvételt rögzítettek Magyarországon, ahol egy külföldi magánszemély volt a vásárló. A nem magyar nemzetiségűek költéseinek a súlya a magyar lakáspiac teljes forgalmán belül ugyan nem számottevő, mintegy 2,3%, Budapesten azonban eléri a 12, a pesti belső kerületekben pedig a 26%-ot. A belvárosban tapasztalt erős külföldi aktivitás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ezeken a területeken egyre jobban elszakadjanak a lakásárak a város, vagy az ország más területén jellemző átlagáraktól.

Megjelentek a legfrissebb KSH adatok, amelyekből nemcsak az derült ki, hogy 2015 óta mintegy 60 százalékkal nőttek a használt lakások árai, hanem az is, hogy milyen nemzetiségűek voltak a legaktívabb lakásvásárlók 2018-ban, illetve hogy milyen árkategóriában keresgéltek a külföldiek leginkább.Kapcsolódó cikkünk2019.07.29Itt vannak a friss budapesti lakásárak - Nehéz elhinni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés