Felújítják a Szabadság tér egyik műemléki épületét

2019. március 11. 16:55    
nyomtatás
 
Jelentős részét megvásárolta, most teljes körűen felújítja a Szabadság téren található, részben műemléki védettség alatt álló Adria-palotát a BDPST Group. Az 1900 és 1902 között az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Részvénytársaság megbízásából épített ingatlan jelentősen leromlott állapotban van jelenleg. A BDPST Group beruházása után üzlethelyiségeket, illetve lakásokat és irodákat hoznak létre benne - szerepel a BDPST közleményében.


Jelentős részét megvásárolta, és most teljes körűen felújítja a Szabadság téren található, részben műemléki védettség alatt álló, neobarokk stílusjegyeket viselő Adria-palotát a BDPST Group. A volt tőzsdepalota szomszédságában található négyemeletes épületet 1900 és 1902 között építették az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási részvénytársaság megrendelésére.

Felújítják a Szabadság tér egyik műemléki épületét

Kép forrása: BDPST

Az épület az első világháborúig volt a tengerhajózási vállalat székháza, majd banki irodákat és banki alkalmazottak lakásait hozták létre benne. A kommunizmus évei alatt jelentős átalakítások történtek az épületben, aminek a műemléki belsőépítészeti elemek látták a kárát. Az épület állapota a rendszerváltás óta is folyamatosan romlott.

Felújítják a Szabadság tér egyik műemléki épületét

Kép forrása: BDPST

A beruházás után üzlethelyiségeket, illetve lakásokat is kialakítanak a palotában. "Célunk, hogy fejlesztéseink révén megóvjunk és új funkcióval ruházzunk fel jellemzően műemlékvédelmi státusszal bíró épületeket, így ez a beruházás tökéletesen illeszkedik a BDPST Group profiljába" - emelte ki Tóth Judit, a BDPST Group vezérigazgatója. Mint mondta: hasonló beruházásként jelenleg is zajlik a Turai Kastély rekonstrukciója.Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium