Fillérekért árvereznek a XIII. kerületben - 8,2 milliótól indulnak a lakások

2019. március 14. 09:58    
nyomtatás
 
Nyilvános árverésen lehet 19 önkormányzati tulajdonú lakásra és 13 helyiségre licitálni április 16-17-én. Az eladásra kínált lakások többnyire felújítandó állapotban vannak, a kisebbek között azonban némelyiknek 8,2 millió forintról indul a kikiáltási ára, az egészen kis alapterületű szükséglakásoké pedig 5,6 milliótól. A legtöbb lakás a XIII. kerületben helyezkedik el, van viszont egy a XI. kerületben és egy családi ház is egy Békés megyei községben - írják a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapján.


Nyilvános árverést hirdet a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., összesen 19 önkormányzati tulajdonú lakásra és 13 helyiségre licitálhatnak az érdeklődők. Az árverést április 16. és 17-én tartják, a Közszolgáltató Béke utcai tárgyalójában.

Az önkormányzat a lakások és helyiségek per-, teher-, és igénymentességéért szavatosságot vállal, ugyanakkor a honlapon arra is felhívják a figyelmet, hogy az ingatlanok felújításra szorulnak, legtöbbjük hiányos közműellátással rendelkezik. Az eladó lakások között nemcsak XIII. kerületiek szerepelnek, licitálhatnak az érdeklődők egy XI. kerületi 65 négyzetéteres ingatlanra, valamint egy csanádapácai házra is. A lakások mellett 13 helyiségre is lehet licitálni, ezek többnyire udvari, vagy utcai lejáratú pincék.

Mire számítsunk az árverésen?


Az árverés szabályzata alapján a licitálóknak kötelességük befizetni minden ingatlan árának a 10 százalékát az árverésen, amit azonban visszautalnak a részükre, ha nem volt vásárlás. A legolcsóbb lakásnak minősített budapesti ingatlan ebben a listában 8,2 millió forintról indul, így 820 ezer forint nélkül nem érdemes útnak indulni (kivéve ha valakit a csanádapácai ház érdekel, vagy ha a 16 négyzetméteres szükséglakásokat nézegeti, ezeknél ugyanis a kikiáltási ár is jóval alacsonyabb). Az árverésen való részvétel regisztrációs díjhoz kötött, a regisztráció díja 2000 forint, amelyet a részvétel feltételeként egyszeri alkalommal, a helyszínen kell megváltani. Az önkormányzat honlapján egy 2016-os részvételi szabályzat alapján a nyertes licitálónak 10 munkanap áll a rendelkezésére, hogy kifizesse a vételárat, amennyiben ezt nem teszi meg az előre befizetett licitdíjat nem kapja vissza és a második legnagyobb ajánlattevő kap lehetőséget. A licitlépcsőt a tárgyalásvezető határozza meg, a 3 évvel korábbi szabályzatban ennek a minimális értéke 10 ezer forint volt.

Lássuk a lakáslistát!


A budapesti lakások 8,2 millió forintról indulnak, a szükséglakásoké 5,6 milliótól, míg a Békés megyei ház kikiáltási ára 3,15 millió forint. Többnyire 20-30 négyzetméteres lakásokat kínál az önkormányzat, de van a listában néhány 2-3 szobás ingatlan is, igaz ugyanakkor, hogy ezeknek az ára is jóval magasabb. A további információkról a Közszolgáltató honlapján lehet olvasni.

Fillérekért árvereznek a XIII. kerületben - 8,2 milliótól indulnak a lakások
Klikk a képre!


Fillérekért árvereznek a XIII. kerületben - 8,2 milliótól indulnak a lakások

További információkért kattints ide!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium