Hol jut a legtöbb és a legkevesebb lakás egy emberre Magyarországon?

2018. július 6. 11:00    
nyomtatás
 
A hazai lakásállomány és a népesség arányában 226 fő volt tavaly a 100 lakásra jutó népesség, vagyis alig több, mint két ember élt egy lakásban Magyarországon, a statisztikák alapján, míg Budapesten ugyanez a szám mindössze 192 volt. Érdekessége a dolognak, hogy ha a tulajdonosi struktúra is teljesen egyenlően alakulna a társadalomban, akkor a számok alapján egy 4 fős családra két lakóingatlannak kellene jutnia. Nyilvánvalóan látjuk, hogy nem ez a helyzet, így a népesség és a lakásállomány aránya inkább egyfajta érzékeltetésre lehet jó, hogy tudjuk, fele akkora a lakásállományunk, mint amekkora a hazai népesség.


Egész Magyarországot nézve 2,26 fő jutott egy lakóingatlanra a KSH 2016-os adatai alapján, míg ez a szám Budapesten csupán 1,92 volt. Az ország járásait összehasonlítva, az első 5 területen, ahol a legkevesebb lakos jut egy lakóházra, a 2 főt sem éri el ez a szám. Ezek közül a Bács-Kiskun megyei Jánoshalma járásban a legkevesebb, 1,84 az egy lakóingatlanra jutó lakosságszám, amely egyben azt is jelenti, hogy 1000 helyi lakos után 544 ingatlan volt bejegyezve ebben a járásban. Itt jut tehát a legtöbb ingatlan egy lakosra.

Hol jut a legtöbb és a legkevesebb lakás egy emberre Magyarországon?


Ugyanebben az összehasonlításban a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházi járásban jegyezték fel a legtöbb, egy lakóingatlanra jutó lakosságszámot, amely 2,83 volt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a járásokat összehasonlítva itt volt 1000 fő után a legkevesebb ingatlan, pontosan 353.

Hol jut a legtöbb és a legkevesebb lakás egy emberre Magyarországon?


Hol jut a legtöbb és a legkevesebb lakás egy emberre Magyarországon?

Gömb Ház - további információért kattints a képre!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium