Előfizetői tartalom

Igazi aranybánya? - Ennyit kereshetnek havonta, akik belevágnak a lakáskiadásba

Portfolio
A lakáskiadás egyik talán kockázatosabb, és általában több energiát igénylő módja a rövid távú bérbeadás. Ami viszont kiegyenlítheti a hosszú távú kiadás során kisebb mértékben jelentkező macerákat, az a hó végén kapott bevétel, ami főleg a nyári fesztivál, vagy sportesemények szezonjában igencsak szép összeget jelenthet. Persze nem mindegy, hogy a kiadott lakás Budapesten belül hol helyezkedik el, a több százezres havi bevétel ugyanis leginkább a belvárosi részeken érhető el, itt ugyanis nemcsak az egy éjszakára elkérhető díjak, de a kihasználtság is jóval az átlagos felett van. De vajon mekkora ez az összeg a főváros egyes részein, és mennyi a szomszédos országokban?

Egymást generáló folyamat volt, a belvárosi részek és a bulinegyed környékén lezajló lakásár-emelkedés, valamint a rövid távú lakáskiadás számának a növekedése. Ahogy elindultak felfelé az V., VI. és VII. kerületben (is) az árak és felpörgött a budapesti turizmus, egyre több befektetési célú vásárló jelent meg, akik belevágtak a magas hozamokkal kecsegtető rövidebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés