FONTOS Véget ért Magyarország legsúlyosabb problémája
 
Előfizetői tartalom

Így veszett el a 10 milliós CSOK az őrült magyar lakáspiaci raliban

Portfolio
Az elmúlt években jelentősen emelkedő lakásárak a jövedelmek párhuzamos növekedése miatt ugyan nem rontottak drasztikusan a lakásvásárlók helyzetén, az állami támogatások ugyanakkor relatíve egyre kevesebbet érnek a piacon, vagyis a lakások és házak árának egyre kisebb aránya biztosítható az állami forrásból. Szintén jelentős a különbség Magyarországon belül az egyes területrészek között, a legkevesebbet Budapesten "éri" a CSOK, míg a legtöbbet a Dél-Dunántúlon és Észak-Magyarországon.

2016 jelentős változást hozott a lakásvásárláshoz igénybe vehető állami támogatások esetében is. A korábbi összegek ugyanis emelkedtek mind az új, mind pedig a használt lakások esetében. Az igazi "nagy durranást" pedig a 3 gyermeket vállalók számára, új lakás vásárlásához vagy építéséhez elérhetővé váló 10 millió forintos támogatási összeg jelentette. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés