Előfizetői tartalom

Ingatlanozol? - Így kerüld el a milliós bírságot!

Portfolio
Sokan választják újabban a hosszú távú lakáskiadás helyett a rövid távú, szálláshely típusú szolgáltatás nyújtását. Egy jelentős részük ezt nem a hivatalos utat választva, feketén teszi, pedig akár milliós bírságot is kockáztatnak ezzel. A lakások szállásként való kiadása jelentősen megnöveli az adminisztrációs és fizetési kötelezettségeket a hosszú távú lakáskiadáshoz képest, és az adóhatóság is könnyebben rátalálhat az ellenőrizendő szereplőkre a nyilvános oldalaknak köszönhetően. Ugyan a hosszú távra történő kiadások piacán is gyakori a "feketézés" a lebukás esélye is kisebb lehet, bár itt sem érdemes kockáztatni a jelentős bírságot a pár 10 ezer forint "megspórolásáért" cserébe. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy mit kellene tudnia minimálisan a lakás kiadást tervezőknek.

A szálláshely-típusú lakáskiadás jelenleg óriási népszerűségnek örvend, köszönhetően annak, hogy magasabb jövedelmet tesz lehetővé, mint a hagyományos, hosszútávra történő lakáskiadás. Fontos azonban tisztában lenni a különböző kiadási módokhoz kapcsolódó fizetési illetve adminisztrációs kötelezettségekkel, túl azon, hogy a két tevékenység a bérbe adó részéről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés