Előfizetői tartalom

Itt a vége? - Meghökkentő számok a lakásárakról

Portfolio
Megjelentek a legfrissebb lakáspiaci számok, melyek alapján 2017-ben a teljes lakáspiaci forgalom növekedése várhatóan nem éri el az egy évvel korábbi 9,1 százalékot. A használt lakások eddigi áremelkedése után 2017-ben mérséklődött a drágulás üteme: az év egészében az árszint 7,2 százalékkal nőtt, míg az új lakások ára ezzel megegyező mértékben emelkedett. A negyedéves áremelkedés 2017 IV. negyedévében a használt lakásoknál 0,5, az újaknál 1,0 százalék volt - derül ki a KSH legfrissebb elemzéséből.

2017-ben összesen 7269 lakás épült értékesítési céllal, és eközben 4512 új építésű lakást adtak el. (Míg az előbbi adat már végleges, az értékesítésre vonatkozó információk feldolgozása még nem zárult le.) Az egy évvel korábbi adatokhoz képest 2,2 százalékkal magasabb lakáspiaci forgalom, az előző évinél kisebb mértékű bővülést jelez. Az év első három...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés