FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Kár lenne tagadni - Vannak kockázatok a magyar lakáspiacon

Portfolio
A hazai lakáspiac számára még 2-3 jó év kinézhet, de azért vannak kockázatok a piac jövőjét illetően. A kínálati oldalon például a kedvezményes áfakulcs megszűnéséhez illetve esetleges hosszabbításához kapcsolódik jelentős bizonytalanság. De szintén a kínálati oldalon okoz problémákat a munkaerőhiány és az emelkedő építőanyagárak is - hangzott el a Portfolio Lakás Konferencián. A szakemberek szintén beszéltek arról, hogy bár a lakásárak jelentős emelkedésen vannak túl, egyelőre nem alakult ki buborék a hazai piacon.

Mit akar a kormány?Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára előadásában még egyelőre nem tudott a kormány jövőbeli lakáspiaci terveiről beszámolni. Mivel az új kormány még nem állt fel. Hornung Ágnes hozzátette, a kormány a piacot nem felejtette el, főként mivel a lakásépítések jelentős szeletet vesznek ki a magyar GDP-ből....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés