Előfizetői tartalom

Lakásba fektetnéd a pénzed? Felejtsd el a belvárost

Portfolio
Befektetési célú lakásvásárlásnál többségében a belváros jut először a vásárlók eszébe, ami elsősorban az ottani ingatlanok gyors - gyakran turisztikai célú - kiadhatósága miatt évek óta nagy népszerűségnek örvend. Az alternatív szálláshelyet választó turisták többsége ugyanis a belvárosban keres szállást itt tartózkodásának idejére, ami erős vonzerő a magyar és a külföldi befektetők számára. Ez azonban a lakásárak emelkedésében is tükröződik, nem véletlen, hogy az egyik legdinamikusabb árnövekedés a belvárosban ment végbe. A jó kiadhatóság ellenére így ma már nem biztos, hogy a belvárosi lakás kiadásával lehet a legmagasabb hozamokat elérni, érdemes lehet a külsőbb városrészekben is körülnézni.

A saját tulajdonú lakásban lakók aránya Magyarországon még mindig magasabb, mint az európai átlag, Budapesten azonban már valamivel országos átlag alatti értékek jellemzők, vagyis arányosan is többen bérelnek lakást az ország többi településéhez képest. A következő években van esély arra, hogy a saját lakás vásárlása helyett még többen döntsenek a bérlés mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés