Előfizetői tartalom

Lakást vennél? Itt tudsz a legtöbbet alkudni az árból

Portfolio
Az idei második legalacsonyabb forgalmát mutatta az ingatlanpiac júliusban, aminél csak januárban cserélt kevesebb ingatlan gazdát - derül ki a Duna House legfrissebb elemzésből. Bár a válság utáni évek júliusait ez az érték is felülmúlja, az egy évvel ezelőtti 12 355 tranzakciónak a jelenlegi csak 79 százaléka. Az idei adásvételek darabszáma eddig összesen 79 229, ami nagyjából a tavalyi azonos időszaknak felel meg.

Az éves mélypontjáról, 71 százalékpontról pattant fel a Keresleti Index 77-re, ami még így is az elmúlt két év átlaga alatti érték. Mindesetre megtört a január óta tartó csökkenő trend, de hogy megfordul-e az majd csak a következő időszakban dől el. Júliusban a paneleket az ország keleti oldalán 163 ezer forintos négyzetméteráron vették, nyugaton pedig 170 ezerért....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés