Előfizetői tartalom

Mit hoz 2018 a lakáspiacnak? - Átadások a csúcson, indulások a lejtőn

Portfolio
Tavalyi csúcsról beszélhetünk, ami a megkezdett lakásépítések összegét illeti, ebben az évben azonban már kérdéses, hogy milyen intenzitással kezdenek el új lakásprojekteket a fejlesztők. Az első 3 hónapban 18 százalékkal csökkent az induló társasházi lakásépítési beruházások összértéke, 2017 első negyedévéhez képest. Ezzel szemben a már korábban elkezdett projektek mostanában fognak elkészülni, így ebben újabb rekordértékek várhatóak. Az előzetes bejelentések szerint, közel 370 milliárd forint értékben várhatóak projektátadások az egész 2018-as évet nézve. Biztosan lesznek azonban csúszások, ami miatt néhány lakóház átadása a következő évben lehet esetékes, így valamelyest mérséklődik ez a több száz milliárdra becsült összeg - derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.

Mi lesz a lakásépítésekkel?2017-ben rekordot döntött a megkezdett lakásépítések összege hazánkban, az Aktivitás-Kezdés mutató értéke a többlakásos projektek esetében meghaladta a 400 milliárd forintot. Ennek a rekordnak a megdőlése azonban erősen kérdéses az idei évben a jelenlegi piaci körülmények ismeretében. A fejlesztők komoly nehézségekkel küzdenek, egyre nehezebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés