Előfizetői tartalom

Nem nagyon van remény arra, hogy az idén véget ér a lakáspiaci dráma

Portfolio
Aki arra számított, hogy az idén már végre tetőzhet a lakások ára, valószínűleg tévedett. Az FHB Bank legfrissebb Lakásárprognózisa szerint ugyanis 2018-ban tovább folytatódhat a lakásárnövekedés, ennek mértéke országosan 5 és 10 százalék között alakulhat. A fővárosban ennél valamivel nagyobb, míg a kisebb településeken inkább a tartomány alsó sávjába eső átlagos növekedést várható, de az egyes országrészek között ebben nagyobb eltérések lehetnek - derül ki az elemzésből.

2017-ben a lakásárak növekedése tovább folytatódott Magyarországon, az év második negyedévének végén az FHB Lakásárindex 249,3-as értéken állt, ami az eddigi legmagasabb szint az index történetében, több mint 24 százalékkal haladja meg a válság előtti maximumot. A jövőre nézve pedig a további növekedést több tényező is segítheti.A 2018-ban kedvezően alakulnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés