Előfizetői tartalom

Reálértelemben is rekordot döntöttek a lakásárak

Portfolio
A Takarék Lakásárindex 2017 IV. negyedévében, a korábbi 257,51-ről 260,55-re változott. A drágulás így az előző negyedévhez képest 1,2 százalékos volt, ami visszafogottabb növekedést jelentett a megelőző időszakokhoz képest. Az aktuális mutató előállításához a Takarék Csoport piaci információi és saját megfigyelései mellett felhasználtuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által az adott időszakra feldolgozott valamennyi adatot. A lakásárindex a válság előtti maximumot jelenleg 29,8 százalékkal szárnyalja túl, reál értelemben ugyanakkor a változás minimális, 2017 negyedik negyedévében mindössze 0,9 százalékkal voltak magasabbak a reál lakásárak 2008 első negyedévéhez képest.

2017 IV. negyedévére az előző három hónaphoz képest 1,2 százalékkal emelkedtek hazánkban a lakásárak. A növekedés így tehát elmaradt az előző negyedévekben tapasztalhatótól, a piac a 2014 óta tartó felívelési időszak legkisebb nominális emelkedését produkálta a tavalyi utolsó negyedévben, reál értelemben pedig azonos szinten maradtak az árak az előző negyedévivel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés