Előfizetői tartalom

Szabadulnának a bankok - Kiszórják a bedőlt lakóprojekteket

Portfolio
A hazai ingatlanpiac a válság után szinte töredékére zsugorodott, és a számok azóta sem nagyon mutatják az élénkülés jeleit. Az ingatlanok iránti kereslet és a fejlesztések banki finanszírozása csak árnyéka régi önmagának. 2012-ben - az év végi néhány kósza tranzakció ellenére - rendkívül alacsony szinten maradt a teljes befektetési volumen, mintegy 80%-os csökkenést mutatva a 2011. évihez képest. Úgy tűnik azonban, hogy elsősorban a bankok intenzívebb projektértékesítési tevékenységének köszönhetően a háttérben újabb részpiacokon látszik felpezsdülni az élet. A bedőlt ingatlanhitelek mögött álló ingatlanprojektek megjelenése a piacon főleg az opportunista, helyi befektetők számára kínál alkalmas beszállási pontot.

A befektetők egyre nyitottabbak a válság miatt félbehagyott fejlesztésekre, a projektek jelenlegi tulajdonosai, a fejlesztőket egykor finanszírozó bankok pedig szívesen szabadulnának a működésüktől idegen eszközeiktől - számolnak be tapasztalataikról a CBRE ingatlanbefektetési üzletágának szakértői. A piaci mozgások arra engednek következtetni, hogy 2013-ban három jellemző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés