Előfizetői tartalom

Több tízezer lakás épülhet idén - De még ez sem menti meg a helyzetet?

Portfolio
A 2013-as mélypont után a megrendelt és kivitelezésbe vett lakások száma erősen megugrott, 2017-ben már 14 300 lakást adtak át, 2018-ra pedig már 18 000-nél tartott ez a szám. Idén várhatóan még ennél is több, 23-25 ezerre becsülhető az átadott lakóingatlanok száma, egyes számítások szerint azonban még ez sem lesz elég. A kívánatos lakásállomány és a felújítások számáról, lehetséges intézkedésekről az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) adott ki javaslatcsomagot.

A lakásépítési piacot érzékenyen érintette a 2018-as év közepén az a kormányzati bejelentés, miszerint a 2019. december 31-ig tartó kedvezményes forgalmi adóval működő lakásépítési programot nem hosszabbítják meg, ez kapkodáshoz vezetett volna a fejlesztők részéről, a vásárlóknak pedig nagyobb kockázatot jelentett volna. A legutóbbi módosítás értelmében végül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés