Előfizetői tartalom

Úgy kell most a tetőfedő, mint egy falat kenyér

Két kézzel húzza a vészharang kötelét a tetőfedők szakszövetsége: annyira nincs szakember, hogy magán és kereskedelmi célú építkezések sora késik emiatt vagy el is marad. A szervezet (Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége, ÉMSZ) ügyvezető igazgatója egy keddi sajtóbeszélgetésen közölte: a kamarákkal és az ÉVOSZ-szal közösen programot dolgoznak ki a közép-és felsőfokú oktatásra és a szakmák népszerűsítésére.

Szalai Levente szerint a nem régen indított 9 hónapos OKJ-s képzés átmenetileg segíthet, de állami beavatkozás nélkül még drámaibb lesz a helyzet. Közölte, hogy tavalyelőtt mindössze 43 tetőfedő végzett nappali képzésben, tavaly már csak 23, ácsokból is egyre kevesebb kerül a piacra, 2017-ben még 127, tavaly csupán ötven szerzett ilyen ismereteket. Szigetelési szakemberképzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés