Van okuk az örömkönnyekre a háztulajdonosoknak

2018. augusztus 4. 06:15    
nyomtatás
 
Magyarország két régiójában is meghaladta az éves nominális MNB lakásárindex növekedési üteme az országos 15,4 százalékos értéket 2018 első negyedévében, a dél-dunántúli városokban 18,8, míg a közép-dunántúli városokban 16,6 százalék volt ez az érték. A negyedéves áremelkedés is ezekben a régiókban volt a legerősebb, vagyis tavaly utolsó negyedévéhez képest az országos nominális értelemben vett 5,4 százaléknál átlagosan jobban nőttek a lakásárak ezekben a régiókban.

November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most extra early bird áron!Folytatódott a lakásárak nominális emelkedése 2018 első negyedévében is, országos átlagban 5,4 százalék volt a növekedés, 2017 utolsó negyedévéhez képest az MNB legfrissebb adatai alapján. Az egy évvel korábbi árakhoz viszonyítva a nominális növekedési ütem 15,4 százalék.
2018.08.01 10:56 Egészen elképesztő, mit művelnek a lakásárak

Az előző negyedévinél fokozottabb lakásár-emelkedés az ország minden régiójában megfigyelhető volt. A vizsgált időszakban az egyes régiók városai között a legnagyobb növekedés a dél-dunántúli városok esetén volt tapasztalható, ahol a lakásárak egy negyedév alatt 10,2 százalékkal növekedtek. Ezt követték a dél-alföldi és közép-dunántúli városok (egyaránt 6,2 százalék), majd az észak-magyarországi (4,7 százalék) és észak-alföldi (4,6 százalék) városok.

Kíváncsi a legmodernebb új építésű lakásokra a piacon? Nézze meg a legnagyobb fejlesztők aktuális ajánlatait a Portfolio Ingatlan Adatbázisában!Éves alapon is a dél-dunántúli városok mutatták a legerősebb dinamikát az első negyedévben (18,8 százalék), amelyet a közép-dunántúli városok követtek (16,6 százalék). A növekedési ütem mindkét régióban meghaladta az átlagos éves országos 15,4 százalékos drágulás mértékét, illetve elérte a Budapesten mért 16,6 százalékot.

Van okuk az örömkönnyekre a háztulajdonosoknak


Reálértelemben az aggregált MNB lakásárindex 4,8 százalékkal emelkedett az első negyedévben, ami szintén intenzívebb negyedéves dinamikát jelent. A régiókat külön megfigyelve a nominális változásokhoz képest 0,5-1 százalékponttal kevesebb volt a lakásárak reálértelemben vett növekedése. Az éves növekedési ütem reálértéke 13,2 százalék volt országosan, a régiókban pedig 2-2,5 százalékponttal kevesebb volt ez az érték a nominálishoz képest.

Van okuk az örömkönnyekre a háztulajdonosoknak

Németvölgyi Residence - további információért kattints a képre!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium