Előfizetői tartalom

Vannak helyek, ahol még ma is olcsón lehet új lakáshoz jutni

Portfolio
Sopron, Székesfehérvár és Kecskemét került fel a képzeletbeli dobogóra az új építésű lakások átlagárait tekintve, vagyis a megyeszékhelyek közül ezekben a városokban a legdrágábbak az új lakások - derül ki az Otthon Centrum elemzéséből. Budapesthez képest azonban még itt is olcsón válogathatunk. A megyei jogú városokban közel háromszáz - pontosan 288 darab - projektet építenek vagy terveznek, melyek keretén belül közel 9000 lakás építése várható a következő egy-két évben. A legtöbb lakás Győrben fog felépülni, de a debreceniek is sok új lakás közül választhatnak.

Az egy évvel korábbi felméréshez képest 33 százalékkal kínálnak több lakást a vidéki beruházók, miközben a szabad lakások aránya csak úgy, mint Budapesten, csökkent és jelenleg 51,3 százalékon áll. Győrben majdnem 1500 darab, de Debrecenben is 1240 lakás építése van kilátásban, Szegeden a megközelítőleg ezer lakás építése egy közel 500 lakásosra tervezett lakóparknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés