Zajlik az átrendeződés az ingatlanportálok piacán

2014. április 1. 16:00    
nyomtatás
 
Az ingatlan.com megvette a kelet-magyarországi régióban erős toplak.hu-t. A portál nem zár be, 2014. április 1-jétől az ingatlan.com üzemelteti- áll a cég közleményében. Mindeközben egyre több vetélytárs is megjelenik, melyek közül az Otthontérkép.hu az egyik legdinamikusabb.


Iparági feltételezések szerint egy Magyarország-méretű piac csak egyetlen nyereséges ingatlanhirdetési céget bír el, állítják a sajtóközleményben. Az ingatlan.com-nak az elmúlt évtizedben számos kihívója akadt, melyek közül mára néhányan belátták, hogy az ingatlanhirdetési rendszerek működtetése speciális tudást valamint jelentős anyagi ráfordítást igényel. Akik azonban jelenleg igen erősnek tűnnek, az az Otthontérkép, amely valóban speciális szolgáltatásokkal próbálja megnyerni a lakáskeresőket, illetve a legnagyobb apróhirdetés oldalak, mint az Apród, iletve a Jófogás. Erről az átrendeződésről elsősorban a reklámok árulkodhatnak nekünk.

A multinacionális hátterű Inform Media a keleti megyékben tudott erős pozíciót elérni a toplak.hu-val. Ez a részpiac viszont kicsinek bizonyult a jövedelmező működéshez, ezért adta el a hirdetési oldalt az ingatlan.com-nak. Az elmúlt néhány hónapban több hasonló felvásárlás vagy bezárás történt, az egyik érdekesebb esemény, hogy a nagy múltú Expressz nemrég bejelentette, hogy a hónap végén beszüntetik működésüket. Ezek a változások egy hosszú korszakot zárnak le az iparágban, írja az ingatlan.com. És egyben nyitnak egy újat, új szereplőkkel, új megoldásokkal, új lendülettel.

"A cég küldetése, hogy minden ingatlan az ingatlan.com-on találjon új gazdára. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az oldal egyre hatékonyabban működjön, és a felhasználók a lehető legkönnyebben találják meg, amit keresnek." - mondta Mészáros Dávid, alapító tulajdonos, az ingatlan.com termékfejlesztési vezetője.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium