Előfizetői tartalom

Az emelkedés a hazai logisztikai ingatlanokat is elérte

Portfolio
Nem csak az irodaházakat, a lakóingatlanokat és a kiskereskedelmi egységeket érinti az árak emelkedése az ingatlanpiacon, Budapest egyike azoknak a nagyvárosoknak, ahol a legnagyobb volt a bérleti díjak növekedése a logisztikai ingatlanok kiadása során. Egész Európát nézve az egyes részpiacok között nagy eltérések vannak az emelkedés, vagy néhol a csökkenés mértékében, ezeket együtt nézve azonban átlagosan 2,5 százalékos emelkedés várható a 2018-as évben. Az erős gazdasági aktivitás és a növekvő építési költségek, más csatornákon keresztül, de szintén hozzájárulnak a növekvő bérleti díjakhoz - derül ki a Prologis 2017-es összefoglalójából.

Kelet-Közép-Európában a logisztikai ingatlanok bérleti díjait 2012 óta folyamatos növekedés jellemzi, nominális és reál értelemben egyaránt. A legutóbbi adatok alapján egész Európát tekintve nominálisan körülbelül 56-57 euró (17-18 ezer forint) az éves bérlés négyzetméterára ezeknél az ingatlanoknál, 2018-ra pedig 2,5 százalékos bérletidíj-növekedésre lehet számítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés