Előfizetői tartalom

Minőségi problémák az építőiparban - Van megoldás

Portfolio
A hazai építőipar építési minőséggel kapcsolatos problémái vitathatatlanok, okai sokrétűek. Egyre több probléma kerül felszínre, míg korábban csak az utaink, autópályáink minőségét szidtuk és hasonlítgattuk más országok utainak minőségéhez, ma már az új építésű lakóházak kivitelezési minőségeivel van tele a sajtó. A minőségügyi problémák sokrétűek, gyakran a beruházó vagy az építő szakmai hiányosságai miatt jönnek létre, de igen gyakori a "nem megfelelő szándékkal" épített épület, azaz az "egyprojektes cégek" rövidtávú gondolkodásmódja, a mértéktelen spórolás az építőanyagok vagy a megfelelő megoldások minőségével. Az alábbiakban Járosi Tamás, a www.ingatlanszakmai.info munkatársának írását olvashatják a témában.

Az okokról - Szabványok nélkül nehéz. Véleményünk szerint a problémák egyik fő oka az a kaotikus helyzet, amely a szabványok körül van. Beruházók, kivitelezők szerződéseikben könnyen írják le, hogy "I. osztályú minőségben elvárt...", de viszonylag konkrét fogalma a piacon nincsen senkinek a minőségi osztályokról. Tapasztalataink alapján a szakemberek inkább szokásjogokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés