Ingatlan

Ömlik majd a pénz Budapestre - Magyarország a listák élén

Portfolio
A Financial Times csoporthoz tartozó fDi Magazin legfrissebb rangsora szerint 2014-2015-ben Budapest Kelet-Európa tőkebefektetés szempontjából legvonzóbb városa. A régiós aranyérem mellett, a kategóriákat összesítő "TOP 10 Major European cities" átfogó értékelésben Budapest - egyedüli közép-kelet-európai városként, Moszkvát megelőzve - a 9. helyen végzett. Az fDi Magazin nagydíját ma délben, Európa legjelentősebb ingatlanpiaci szakkiállításán, a Cannes-i MIPIM-en, Berényi János a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) elnöke vette át.
Tőkevonzó képessége alapján 2014-ben, a legjobb kelet-európai FDI városnak találta Budapestet az fDi Magazine, a Financial Times csoport kéthavonta megjelenő befektetési melléklete. Az fDi Magazine világszerte mintegy 45 ezer külföldi terjeszkedésben érdekelt befektető, illetve befektetési tanácsadó számára nyújt információkat befektetési lehetőségekről, helyszínekről és azok kockázatairól. A magazin kétévente meghirdeti a "European Cities and Regions of the Future" című pályázatát, amelynek célja, hogy összegyűjtse és rangsorolja a legfontosabb befektetési helyszíneket. A pályázaton 468 európai város és régió vett részt, ahol az első helyezés mellett, a kategóriákat összesítő legnépszerűbb befektetési célpontok közül Budapest egyetlen kelet európai városként került az első tízbe.

Ömlik majd a pénz Budapestre - Magyarország a listák élén


Ömlik majd a pénz Budapestre - Magyarország a listák élén

Az "fDi European Cities and Regions of the Future 2014/2015" esélyesek listájának elkészítéséhez a Financial Times fDi információ-szerző részlege gyűjtött adatokat olyan online FDI eszközök, mint az fDi Benchmark és fDi Markets, illetve egyéb források felhasználásával. Az adatokat 468 különböző helyszínről gyűjtötték, városokról és régiókról egyaránt, öt kategóriában: gazdasági potenciál, emberi tőke és életmód, költséghatékonyság, infrastruktúra és üzleti környezet. Ezen túlmenően egy hatodik kategória keretében adatot gyűjtöttek az FDI stratégiáról is, amelyre 180 válasz érkezett. Ebben a kategóriában a lokációk az FDI vonzásra vonatkozó stratégiájukról szolgáltattak adatot, amelyet aztán az fDi bíráló testülete pontozott. Az adatokra egyenként maximum 10 pontot lehetett kapni, az egyes kategóriáknak megfelelően súlyozásra kerültek

Emellett az első tízbe rangsorolták hazánkat költséghatékonyság (7.hely), FDI stratégia (8. hely) és üzleti környezet (5. hely) alapján is. Magyarország két régiója pedig felkerült a legversenyképesebb TOP 10-es listára: költséghatékonysági szempontból a dél-dunántúli régió 6. helyezést ért el, míg a nagy méretű régiók versenyében észak-alföld a 3. helyet kapta.

"Rendkívül fontos ez a díj nem csak Budapest, hanem az egész ország számára" - mondta Berényi János, a HITA elnöke. "Ezzel nem pusztán a mi munkánkat ismerték el, hanem a régióban is kiemelkedő magyarországi szakértelmet és a befektetőbarát gazdasági környezetet, amik egymást erősítve járulnak hozzá ahhoz, hogy a közép-kelet európai régióban gondolkodó befektetők Budapestet, illetve Magyarországot válasszák a beruházásaik megvalósításához. Jól látszik ez a bizalom az SSC szektor és az autóipar területén egyaránt, jelenleg 80 shared service center működik az országban és 36 újabbról tárgyalunk a befektetőkkel. Az autóipari pozíciónk erősségét pedig jelzi, hogy világ TOP 20 TIER-1-es beszállítója közül már 15 jelen van Magyarországon" - tette hozzá Berényi.

Ömlik majd a pénz Budapestre - Magyarország a listák élén


Ömlik majd a pénz Budapestre - Magyarország a listák élén

Az idén 25. születésnapját ünneplő MIPIM (Le marché international des professionnels de l'immobilier) 1991 óta Európa egyik vezető ingatlanfejlesztői szakkiállítása és konferenciája, melyet Franciaországban, Cannes-ban rendeznek meg minden év márciusában. Az esemény célja, hogy összehozza 81 ország több mint 2000 vállalatát képviselő vásárlóit, kutatóit, befektetőit, ingatlanfejlesztőit, városvezetőit, pénzügyi intézeteit, szállodaláncait, brókereit és ügynökeit. A konferencia lehetőséget nyújt olyan külföldi beruházókkal való találkozásra is, akik számára a régiókat logisztikai és ingatlanfejlesztési szempontból kedvező területként lehet bemutatni, s ezzel új beruházásokat teremteni. A rendezvény idén március 11-14. között kerül megrendezésre. A főbb résztvevő országok: Belgium, Franciaország, Németország, Ausztria, Olaszország, Hollandia, Egyesült Királyság stb. 2014-ben a rendezvény három kiemelt országa: Oroszország, Törökország, Brazília. A HITA egy 16 négyzetméteres standdal van jelen a rendezvényen, ahol a HIP (Hungarian Investment Projects) mellett a WING Zrt., a BIGGEORGIE'S Holding, valamint a Trigránit cégek magyar képviselői lesznek jelen. Mindezeken túl ajánlati anyagok formájában egyes nagyobb magyarországi ipari parkok is képviseltetni fogják magukat.

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
velencei tó velence