Előfizetői tartalom

Digitális boom előtt áll az építőipar

Portfolio
A negyedik ipari forradalom iparági technológiáit, úttörő megoldásait mutatta be Münchenben a Bauma. Az építőipar infrastruktúrájának digitális forradalma lesz 2019 egyik legfontosabb trendje az építészet, az építőipar területén. Az épületinformációs modellezés (Building Information Modeling - BIM) használatát néhány európai országban az állami infrastruktúra beruházások esetében már kötelezővé tették, 2020-tól például Németországban is az lesz.

A BIM az építőipari folyamatok és módszertanok új megközelítése: megkönnyíti a tervezés-kivitelezés folyamatát, segítségével magasabb minőségű műszaki dokumentáció készíthető, csökkenthetők a tervezési hibák és potenciális extra költségek. A 3D nyomtatásra, az automatizálásra és a mesterséges intelligenciára építő technológiák a közeljövőben egyre inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés