Előfizetői tartalom

Ezüstérmes lett Budapest egy újabb ingatlanpiaci mutatóban

Portfolio
Hat százalékkal emelkedtek 2018-ban a logisztikai piacon mért bérleti díjak globálisan. Az Egyesült Államokban ez 8 százalékos, Európában mindössze 5 százalékos értéket jelentett, de Budapest ebben a tekintetben kiugró értékkel, az európai lista második helyére ért fel - derül ki a Prologis legújabb felméréséből.

A bérleti díjak elsősorban azokon a területeken emelkednek szignifikánsan, amelyeken alacsonyabb az üresedési ráta, vagyis erősebb a bérlők közti verseny. Budapest tipikusan ilyen helynek számít, ahol az új fejlesztéseket meghaladó kereslet következtében rekordalacsony szintre, 2,4 százalékra csökkent az üresedési ráta, ami szintén szerepet játszott abban, hogy éves szinten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés