Előfizetői tartalom

Ilyen bérleti díjak mellett már komoly feszültségre lehet számítani az ingatlanpiacon

Portfolio
A tavalyi év végére és egészére vonatkozó legfrissebb adatok alapján több, mint 13 százalék volt az éves emelkedés az ipari ingatlanok bérleti díjaiban, ami komoly feszültséget okozhat a szereplők között. Az építési költségek növekedése ugyanakkor elkerülhetetlenné tette, hogy ezen a piacon is végbemenjen az emelkedés, enélkül ugyanis a hozamszintekben történne lefelé mutató korrekció. A BRF, illetve a Cushman & Wakefield ipari ingatlanokra vonatkozó elemzéséből összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, valamint Nemes Rudolfot, a CTP Management Hungary országmenedzserét kérdeztük a jövőre vonatkozóan.

Korábban már írtunk róla, hogy 2018 végén újabb rekord dőlt meg a budapesti ipari ingatlanok piacán. Az üresedési ráta a közel 100 négyzetméteres új átadások mellett is alacsonyabb az eddiginél. 2018-ban, illetve az év utolsó negyedévében ezek voltak a legfontosabb számok az ipari ingatlanoknál: A budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ipari ingatlanállománya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés