Előfizetői tartalom

Megvan a big box sírásója?

Jobban szétválik a lakosságnak szállító webáruházakat, illetve a gyártói vagy nagykereskedői kört kiszolgáló logisztikai központok piaca. Az is egyértelmű, hogy a big boxok veszíthetik a legtöbbet, ha idővel romlik a konjunktúra, és nem gyorsítják eléggé műszaki hátterük feljavítását. Azok a logisztikai szolgáltatók, amelyek a lakosság gyorsan változó igényeihez igazodó webáruházaknak adnak helyet, vagy szállítmányozásban utaznak erős nyomás alá kerültek. Az ingyenes kiszállítást ugyanis szinte egész évben és a termékek többségénél kedvezményként adják a virtuális tér kereskedői.

Mi a baj az ingyenes kiszállítással?Egy nagy értékű háztartási gépnél még rendben van - már-már kötelező is - az ingyenes kiszállítás, de a kis értékű, apró termékeknél kész ráfizetés a kereskedőnek és a logisztikai üzemeltetőknek vagy a futárcégnek egyaránt. A vásárlók lassan leszoknak az átadópontokról (hiába növekszik ezek száma országszerte), legfeljebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés