Előfizetői tartalom

Nem lehet csillapítani a nagyvállalatok éhségét: egyre több ingatlanra van szükségük

Portfolio
2018 első 9 hónapjában 1843 milliárd forint értékben indultak meg kivitelezési munkák hazánkban, ami 2,7 százalékkal jelentett alacsonyabb szintet, mint a 2017 azonos időszakát jellemző összeg. Mindezt úgy, hogy az első félévben még 24 százalékos volt az Aktivitás-Kezdésben az idei év előnye. Nemcsak a lakásépítők és az irodaépítők bizonyultak aktívnak az elmúlt években hazánkban, hanem az ipari ingatlan és raktárépítések is nagyobb sebességre kapcsoltak. Ugyanakkor a lendület némileg talán csökkenni látszott 2018 első 9 hónapja alapján, legalábbis a megkezdett kivitelezési munkák értéke körülbelül 9 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2017 azonos időszakában. Ezekben a hónapokban kezdődött el többek között a Mercedesnek és a Siemensnek is egy-egy gyárépítése - derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.

Az ipari épületeknél is számos építkezés kezdődött el az év első 9 hónapjában, bár valamelyes kisebb értékben, mint amekkora ez a korábbi évben volt. Ebben az időszakban mintegy 208 milliárd forint értékben kezdődtek meg építési munkálatok a szektorban, melyből a harmadik negyedév Aktivitás-Kezdése 55 milliárd forint volt.A konkrét projektek2018-ban indult legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés