Előfizetői tartalom

Egyre többet keresnek rajtunk a hazai bevásárlóközpontok

Portfolio
Az idei első félévben a bevásárlóközpontok év/év alapon átlagosan 7-9 százalékos forgalom-növekedést könyveltek el. A nem élelmiszerforgalmazó kiskereskedők jelentős része pedig kétszámjegyű bővülést regisztrált a legtöbb bevásárlóközpontban. A látogatószám emelkedése is folytatódott a vasárnapi boltzár eltörlése, azaz 2016 márciusa óta - derül ki a CBRE legfrissebb elemzéséből.

A kiskereskedők erős kereslete és a rendelkezésre álló területek szűkülése a legtöbb helyszínen a bérleti díjak emelkedéséhez vezetett. Az első osztályú bevásárlóközpontok négyzetméterenkénti bérleti díjai 65-90 euró között vannak havonta, ez 5-15 százalékos drágulás egy év alatt. A másodosztályú bevásárlóközpontok esetében is jelentős, 10 százalékos díjemelkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés