Előfizetői tartalom

A következő válságot várják a magyar bankok - Nehéz lesz így hitelhez jutni

Portfolio
Az utóbbi két évben egyre többen érdeklődnek a szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) való átalakulás iránt, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy jelentősen enyhítették a átalakulásra vonatkozó feltételeket. A Property Investment Forum finanszírozásról szóló szekciójában szó esett arról, hogy a következő válságtól tartva sok bank behúzta a kéziféket a projektfinanszírozásban, a jó projektekért pedig ádáz harcok dúlnak a pénzintézetek között. A bankok az irodai és lakásprojekteket szeretik leginkább finanszírozni a piacon, de a közeljövőben ki fog alakulni egy aszimmetrikus piac: mivel az 5%-os áfaprojektek mellett megjelennek majd a 27%-os projektek, ez utóbbiak versenyhátrányban lesznek- vélik a szakértők.

Erdős Gábor, a Deloitte Legal Erdős és Társai Ügyvédi Iroda partnere és irodavezető ügyvédje elsősorban a SZIT-ek működésére és előnyeire hívta fel a figyelmet beszédében: Ma az ingatlanfejlesztésnek három struktúrája van: projekttársaság, ingatlanalapok (elsősorban zártkörű) és a szabályozott ingatlanbefektetési társaság (SZIT). Ez utóbbi legnagyobb előnye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés