Előfizetői tartalom

"A magyar emberek egy részének két fontos tulajdonsága van: irigyek és a külsőségekre adnak"

A kevés építőipari szakember folyamatos dilemmát okoz az ezen a területen tevékenykedő cégeknek, beruházóknak és egyáltalán mindenkinek. Abban nagyjából megvan az egyetértés, hogy a probléma megoldásához sokkal vonzóbbá kell tenni a szakmát, és már a fiatalkori oktatásba is komoly energiákat kellene beletenni. Az ösztönző módszerekben azonban sok különböző véleményt lehet hallani, valaki a bérezésre koncentrál, mások a megbecsülést tartják nagyon fontosnak. A lehetséges megoldásokról Kreinbacher Józseffel, a Metál Hungária Holding Zrt. alapítójával beszélgettünk, aki szerint leginkább az irigységre és a külsőségekre reagálva lehet megoldani az építőipari munkaerőhiányt..

Hogyan indult a vállalkozás? Korábban nem volt ipari építészet Magyarországon, amikor a General Electric Nagykanizsán megvásárolta a Tungsram izzógyárat, akkor kellett elsőként ilyen jellegű építészettel foglalkozni. Kezdetben egy osztrák céget hoztam be a munkára, majd elkészült még néhány épület már általunk. Addig csak hagyományos építési rendszerrel épült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés