Előfizetői tartalom

Ahol már befellegzett a bürokráciának: nincs több papíralapú adminisztráció

Portfolio
Észtországban a lakosok már élvezhetik a gyors, egyszerű és kényelmes ügyintézési lehetőségeket, legyen szó szerződéskötésről, az egészségügyi és oktatási ügyekről. A kormányülések általában 5 percig tartanak, az előzetes online véleményezésnek köszönhetően, a jövőben pedig a rendszer arra is alkalmas lesz, hogy az egyértelműen járó juttatásokat igénylés nélkül utalja a jogosultak számára - derül ki a Lechner Tudásközpont cikkéből.

Nemrégiben rendezték meg Tartuban, Észtország második legnagyobb városában az "Estonian eGovernance Academy" képzési programot, ahol az országos és önkormányzati szintű e-kormányzás logikájának részleteiben merülhettek el a résztvevők. Észtország a kétezres évek elejétől fokozatosan tört a digitális közigazgatás élére, de már a kilencvenes években is kiemelkedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés