Előfizetői tartalom

Az idősek miatt nem jut lakás a fiataloknak? Vagy másról van szó?

Portfolio
A népesség csökkenése és a lakásállomány folyamatos növekedése miatt egyre alacsonyabb az egy háztartásban élők száma Magyarországon. A KSH statisztikái szerint míg 2001-ben 2,5, addig 2017-ben mindössze 2,2 fő élt átlagosan egy háztartásban, ennek ellenére a lakáshoz jutás még ma is sok helyen probléma. Nézzük, milyenek az országon belüli különbségek és mi lehetne a megoldás!

Az átlagot nézve mostanra nem jellemzők a túlzsúfolt lakások Magyarországon, főként az idősebb korosztály tagjai élnek nagyobb arányban egyszemélyes háztartásokban. Nem meglepő, hogy Budapesten - ahol egyébként is magas az idősek fiatalakhoz viszonyított aránya - mostanra kevesebb, mint két ember lakik egy átlagos lakásban.Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés