Előfizetői tartalom

Brüsszel haladékot adott a dugódíj bevezetésére?

Portfolio
A fővárosi dugódíj bevezetésének határideje 2016 vége, 2017 eleje - tájékoztatta az InfoRádiót a Városháza. Azt továbbra sem sikerült megtudni, hogy az Európai Bizottság hányszor és miért adott haladékot a dugódíj bevezetésére, ami a 4-es metró uniós támogatásának egyik feltétele volt, és az első megállapodás szerint már két éve alkalmazni kellene - tudósít a rádió.

Tarlós István 2012 áprilisában azt mondta, hogy 2013-ban "szeretnék bevezetni" a dugódíjat Budapesten. Három hónappal később viszont az Országgyűlés elutasította az erről szóló törvénymódosítást. A főpolgármester akkor arra utalt, hogy ez csak elodázza az elkerülhetetlent. Azt mondta: "Van egy rossz hírem: dugódíj akkor is lesz, mert Demszky Gábor (Tarlós hivatali elődje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés