Eladják Balatonföldvár legértékesebb telkét

2018. január 8. 17:23    
nyomtatás
 
Már most is átalakulóban van Balatonföldvár ma ismert arculata, de hamarosan további változások jöhetnek. A helyi kikötő bővítése mellett elkezdték eladni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ingatlanjait - írja az mfor.hu. A társaság közlése szerint 30 olyan ingatlan van, amely kilóg a portfólióból, és amiket december elejétől elkezdtek értékesíteni. Az egyik ilyen ingatlan egy balatonföldvári szálloda, ami szintén eladósorba került.


Közvetlenül a tóparton helyezkedik el a Hotel Három Hattyú, amivel kapcsolatban a Közút közölte, hogy - bár még nem világos, kihez kerül a szálloda - arról már döntöttek, hogy végelszámolással megszüntetik a szállodát üzemeltető Közúti Vendégház Kft.-t. Ha ennek hatására bezárják a Három Hattyút, azt a város gazdasága is meg fogja érezni, a Jogar Hotel mellett ugyanis ez Balatonföldvár egyetlen egész évben üzemelő szállója, így, ha felszámolják, azzal a nyári szezonon túl is sok vendégéjszaka fog kiesni. A hotel, a hozzá tartozó telekkel együtt szakértők becslése szerint 1,2 milliárd forintot ér, amivel a település egyik legértékesebb ingatlana.

A Balaton mellett az utóbbi időben egyre nagyobb fejlesztéseket jelentenek be. Már néhány évvel ezelőtt szó volt egy 300 milliárd forintos turisztikai fejlesztési programról, aminek részleteiről tavaly júliusban írtunk.

2017.07.03 12:10 Háromszáz milliárd forintos turisztikai fejlesztési program indul

Emellett szintén tavaly tavasszal jelentették be, hogy a Konzum Management Kft. által 76 százalékban tulajdonolt BLT Group Zrt. megvásárolta a Balatontourist Kft., a Balatontourist Camping Kft. és a Balatontourist Füred Club Camping Kft. üzletrészeinek a 100 százalékát, amely 12 kempinget tartalmaz. Az mfor.hu információi szerint elképzelhető, hogy a vásárlás mögött a mostani esetben is Mészáros Lőrinc állhat.

2017.04.12 13:36 Balatoni kempingeket vett Mészáros Lőrinc cége

A Balaton-parti fejlesztések mindenesetre a tó körüli ingatlanpiacra is élénkítő hatással lehetnek, ami a nyaralótulajdonosok ingatlanjait is felértékelheti.

Portfolio Ingatlanmagazin - Az 50 legbefolyásosabb személy a magyar ingatlanpiacon


Eladják Balatonföldvár legértékesebb telkétAz ingatlanpiac szárnyalása 2017-ben is folytatódott, de a gyors felívelés újfajta kockázatokat is hozott. Az építőipari kapacitással és a munkabérekkel kapcsolatos problémák miatt a projektek folyamatosan drágulnak, ami gyakran a fejlesztőket is újratervezésre kényszeríti. Ez azonban nem szab gátat a beruházásoknak, a következő években több tízezer új építésű lakás, félmillió négyzetméternél is több modern irodaterület, ezret meghaladó 4 és 5 csillagos szállodai szoba, logisztikai csarnokok és hatalmas új székházak - Telekom, MOL, OTP - készülhetnek el. Az 50 legbefolyásosabb ingatlanpiaci szereplő között most is jelen vannak a legnagyobb cégek képviselői, az ismert nevek mellé azonban egyre több új versenytárs zárkózik fel.

A legfrissebb számot keresd a Portfolio Könyvesboltban vagy a nagyobb újságárusoknál!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium