Előfizetői tartalom

Ez lehet a hazai metrótörténelem legnagyobb leleplezése

Portfolio
Új metrókocsik érkezhettek vissza a felújításra elküldöttek helyett, elkerülve ezzel a közbeszerzési eljárás során létrejövő versenyt - írja a Népszabadság. Több szakértő szerint az Oroszországban felújított kocsik nem azonosak azokkal, amelyek múlt héten Budapestre érkeztek. A Metrowagonmash feltételezhetően el sem kezdte a régi szerelvények felújítását, hanem azok helyett teljesen újakat küldött.

Teljesen új szerelvényeket küldhetett a Metrowagonmash a felújítandó kocsik helyett. Már korábban többeknek feltűnt, hogy a megadott idő nem elég az ígért felújítások elvégzésére, így az orosz cég a régebben legyártott raktáron maradt készletéből küldhetett szerelvényeket Budapestre. Felmerül a kérdés, hogy miért volt szükség egy ilyen trükkre az egyszerű közbeszerzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés