Ezek ma az ország legnagyobb út- és vasútfejlesztései
Ingatlan

Ezek ma az ország legnagyobb út- és vasútfejlesztései

Portfolio
Az EBI Építésaktivitási Jelentésből kiderül, hogy az elmúlt negyedévekben meglehetősen kevés út- és vasútépítési projekt lépett kivitelezési fázisba, az idei második három hónapban azonban érezhetően élénkült a szektor. Több mint 200 milliárd forint értékben kezdődtek meg építési munkák, mely 2017 harmadik és 2018 első és második negyedéve után az utóbbi évek negyedik legmagasabb összegét jelentette. A második negyedév magas Aktivitás-Kezdése azonban nem tudta ellensúlyozni az első negyedév gyengébb számait, így összességében az első félév nem bizonyult olyan kiemelkedőnek.
Jelentős különbség mutatkozott az út- és a vasútépítések között az Aktivitás-Kezdés esetében; a bővülés elsősorban a frissen elindított útépítések körében volt megfigyelhető, míg az elkezdett vasútépítési kivitelezési számok továbbra is nagyon szerényen alakultak. Különösen igaz volt ez az év második negyedévében, amikor több mint 200 milliárd forintot tett ki az elindított építések összértéke az út jellegű beruházások esetében, míg vasútépítések csak kevesebb, mint 2 milliárd forint értékben kezdődtek meg.


Ezek ma az ország legnagyobb út- és vasútfejlesztései
Részletekért kattints ide!
Az ország legfontosabb infrastrukturális beruházásairól is beszélnek majd a szakértők a november 21-én megrendezésre kerülő Property Investment Forum 2019 konferencián.

Az út- és vasútépítések esetében a kivitelezések jelentős része a keleti régiókban indult, a terület részesedése az Aktivitás-Kezdésből 86 százalékot tett ki, míg a nyugati régióké mindössze 5 százalékos volt. A magas részesedés nem is meglepő, hiszen a keleti területet érinti például a korábban már említett M30-as és 48. számú út beruházás.

Ezek ma az ország legnagyobb út- és vasútfejlesztései
Az adott időszakban elkezdett és a befejezett út- és vasútépítések összértéke, vagyis az út- és vasútépítési aktivitás 2008 és 2019 Q2 között folyóáron (Forrás: EBI Építésaktivitási Jelentés 2019. 2. negyedév)
Út-, és vasútépítesekből meglehetősen kevés fejeződött be az idei év első félévben, összegük kevesebb, mint 47 milliárd forintot tett ki. A harmadik negyedévben azonban az Aktivitás-Befejezésben lényeges növekedésre lehet számítani több nagy projekt elkészülésének köszönhetően, mint a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasúti vonalszakasz villamosítása, a 21. főút Tar-Mátraverebély közötti szakaszának négynyomúsítása, az M4-es autópálya II. üteme Berettyóújfalu és Nagykereki között, az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakasza, illetve az R67 jelű, Mernyeszentmiklóst és Somogybabodot összekötő gyorsút.
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
logisztika-raktár - pakolás