Hatalmas gödör tátong a főváros közepén - Mi épül itt?

2019. március 13. 16:50    
nyomtatás
 
Budapest belvárosában, az V. kerületben épül a 2020-ra öt szint mélységű föld alatti térrel elkészülő Szervita Square Building, amelynek alapozási munkálatait a DVM group partnereként a HBM Kft. végzi. A Magyar Építőknek adott interjújában a projekt aktuális állásáról és a kihívásokról Almási István, építésvezető beszélt.


A Szervita téren az építkezés helyén korábban egy parkoló- és irodaház állt, aminek helyére egy új irodaház, üzlethelyiségek és luxuslakások épülnek. A mélyépítési munka kapcsán fontos része a projektnek egy kiépített monitoringrendszer, amely a környező építmények viselkedésnek folyamatos megfigyelésével biztosítja a beruházó számára az építkezés környezeti hatásainak állandó kontroll alatt tartását.

A mostani gödör mélysége 17 méter, de a több mint 20 méteres résfalmélység sem mondható átlagosnak.

Az építésvezető szerint a magyar építőipari környezetben újszerű megoldásnak számít az általuk használt horgonykészítési technológia, ami lehetővé teszi, hogy több rétegben - kavicsban és agyagban egyidejűleg - használják a horgonyokat. Emellett a munkatérhatároló szerkezetnek magas talajvíznyomásnak kell ellenállnia, éppen ezért kiemelt szerepet töltenek be a víz alatti horgonyzásban a speciális vízkitörésgátlók.

Hatalmas gödör tátong a főváros közepén - Mi épül itt?

Részletekért kattints a képre!

Látogass el a május 8-án megrendezésre kerülő Építőipar 2019 konferenciára, ahol a szakma aktuális kérdéseit vitatják meg a résztvevők. Foglald el a helyed, most Early Bird áron!

Az építkezésről ide kattintva találunk látványos képeket, a projektről pedig az alábbi cikkeinkben írtunk:

2019.03.05 05:50 Magyarok is veszik itthon a félmilliárdos villákat és luxuslakásokat
2019.01.28 11:50 Az UniCredit finanszírozza a legújabb belvárosi fejlesztést
2018.10.11 11:01 Egy újabb különleges projekt befektetőknek: bővül a belvárosi luxuslakóparkok köre

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium