Jóváhagyta a kormány: indulhat az új Duna-híd előkészítése

2018. december 18. 11:36    
nyomtatás
 
Támogatja a kormány a Galvani utca-Illatos út vonalában megépítendő új, kötöttpályás közlekedéssel együtt, 2×3 forgalmi sáv szélességű Duna-híd megépítését - olvasható a Magyar Közlönyben. Az új híd mellett olyan további fejlesztésekről is döntöttek, mint a Fehérvári út és az Üllői út-Határ úti csomópont közötti kapcsolódó közlekedési infrastruktúra terveinek előkészítése, a repülőtér közúti elérhetőségének javítása, valamint a fővárosba tervezett körvasút Bécsi út-M3 autópálya bevezető közötti szakasza, és ezzel együtt az új Aquincumi híd előkészítése.


A kormány a főváros közúthálózatának rendszerszintű fejlesztése érdekében egyetért a Magyarország rövid- és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásáról és azok 2022-ig történő megvalósításáról szóló határozat szerint a Galvani utca-Illatos út vonalában megépítendő új Duna-híd, valamint a Fehérvári út és az Üllői út-Határ úti csomópont közötti kapcsolódó közlekedési infrastruktúra terveinek előkészítésével. A Galvani híd tervével korábban a Portfolio is foglalkozott.

2018.11.17 15:41 Indul az új budapesti Duna-híd tervezése!

Ezen kívül a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közúti elérhetőségének javítása érdekében a Repülőtérre vezető út fejlesztésével kapcsolatban az alábbi megállapításokat tette:
  • a fejlesztés révén kellő kapacitású, csekély zavarérzékenységű közlekedési folyosónak szükséges létrejönnie a Repülőtér és az Üllői út-Határ úti csomópont között
  • a fejlesztés nem növelheti Budapest belvárosának közúti terhelését, illetve az agglomerációból és a külső kerületekből beáramló forgalmat
  • a fejlesztésnek meg kell teremtenie a Repülőtérre vezető út és az Új Duna-híd közlekedési hálózata közötti közvetlen kapcsolódást
  • a fejlesztésnek javítania kell az érintett városrészek közötti keresztirányú közúti és gyalogos kapcsolatokat
  • a repülőtérre vezető út kialakítása révén - nagyvároshoz méltó környezetalakítási minőséget képviselve - ösztönöznie kell az érintett városrészek fejlődését és az út menti területek funkcionális átalakulását
  • a kormány egyetért a főváros városszerkezetéből és közlekedési rendszeréből hiányzó, úgynevezett Körvasút menti körút első, Bécsi út-M3 autópálya bevezető közötti szakasza, valamint ezen belül a Budapest főváros településszerkezeti tervében a Pók utca és a Váci út között megépítendő új dunai átkelő (Aquincumi híd) előkészítésének
  • megkezdésével

A fenti projektek előkészítésére összesen 5,484 milliárd forintot biztosítanak, melyből 2019-ben 136 millió, 2020-ban 3,993 milliárd, 2021-ben pedig 1,355 milliárd forint érhető el.

Budapest további fejlesztési terveiről a városvezetők és a városfejlesztésért felelős szakértők a Portfolio által ősszel megrendezett Budapest 2030 konferencián részletesebben is beszéltek, melyről további cikkek ide kattintva érhetők el.

Jóváhagyta a kormány: indulhat az új Duna-híd előkészítése

Az új Duna-híd látványterve, Forrás: UNStudió és a Buro Happold Engineering

2018.10.01 16:24 Hol vegyek ma lakást, hogy igazán jól járjak? - Ilyen lesz tíz év múlva Budapest

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 


hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium