Előfizetői tartalom

Klímaváltozás elleni harc: így állunk a többiekhez képest

Portfolio
A 2016-os éghajlatváltozásról szóló párizsi megállapodás óta 195 ország az aláírásával is hitelesítette, hogy bolygónk legnagyobb veszélye a klímaváltozás. A KPMG tanulmányában egyetlen mérőszámmal kifejezve, a CRI-vel (change readiness index - index a változásra való felkészültségről) rangsorolta, hogy mennyire vagyunk felkészültek a várható fenyegetettségre, a globális felmelegedés elleni összefogásra vagy például a károsanyag-kibocsátás mérséklése.

A KPMG a felmérésben résztvevő tudományos, gazdasági és társadalmi szervezetek részéről átadott adatokat 3 kategóriában összesítette, azt vizsgálva, hogy egy adott országban az állam, a vállalatok és a magánszféra (lakosság és civilek) mennyire képes hatékonyan reagálni a változásokra. Egyetlen helyezésben nehéz egy állam felkészültségét ábrázolni, így több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés