Előfizetői tartalom

Mesterséges intelligenciával irányítják a jövő városait

Portfolio
A Föld lakosságának többsége már ma is városokban él, az urbanizáció pedig tovább folytatódik. Az energia legnagyobb részét ugyancsak a városok használják fel, de a károsanyag-kibocsátásban is a városoké a vezető szerep. A jövőben emiatt az energia-felhasználásban, a közlekedésben és az infrastruktúra területén is radikális változásokra lesz szükség, ennek alapján indult útjára a Smart City (Okos Város) koncepció, melynek lehetőségeit a napokban egy budapesti rendezvényen mutatták be.

A Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó keretében a Huawei egy budapesti rendezvényen is bemutatta új okos város koncepcióját, amely összekapcsolja a digitális és a fizikai világot olyan területeken, mint a városi adminisztráció, a közszolgáltatások és az ipari gazdaság. A vállalat Intelligens Műveleti Központ (IOC) megoldása az okos város agyaként szolgál, magában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés