Előfizetői tartalom

Mi történne a lakhatással, ha egyszerűen megtiltanák az új területek beépítését?

Portfolio
Február 10-én a svájci lakosság egy népszavazáson szavazhat arról, hogy betiltsák-e az új területek építési övezetbe való bevonását, ami gyakorlatilag azt jelentené, hogy nem lehetne kibővíteni a most meghatározott építési terület határait. Az ország jelenlegi 232 ezer hektárnyi építési területének 80 százaléka már beépített, a fennmaradó 20 százalékon építkezhetnének ugyan, de ezen kívül nem lehetne a továbbiakban terjeszkedni - írja a The Local. Vajon mi fog történni a svájci ingatlanpiaccal, ha megszavazzák a jelenlegi építési zóna befagyasztását?

A városok terjeszkedése és a vidék hanyatlása folyamatos dilemma a svájci lakosság körében, a földterületek megóvása érdekében 2013-ban elfogadtak egy olyan törvényt, amely szigorítja az építési zónák meghatározását. Ennél azonban sokkal rugalmatlanabb lenne a mostani rendelkezés, mely szerint a városi terjeszkedést úgy kellene megállítani, hogy a svájci építési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés