Előfizetői tartalom

Moszkvában tudják hogyan kell építkezni - Nálunk is követendő példa lehet?

Portfolio
Most ért véget a Graphisoft éves nemzetközi konferenciája Las Vegasban, a KCC (Key Client Conference reimagine) ahol többek között építészek, mérnökök, és BIM menedzserek azért gyűltek össze, hogy a saját projektjeiket, tapasztalataikat megosztva együtt hívják fel a figyelmet arra, hogy bármely építménynél a BIM az a technológia, ami gyorsabbá, precízebbé, olcsóbbá teszi a tervezést, az építést és a működtetést is. De mégis miért használják kevesen a hazai piacon? Mi kell ahhoz, hogy ne egymásra várjanak a szereplők és mindez felgyorsuljon, ezzel megoldva olyan aggasztó problémát, mint az építőipari munkaerőhiány? És vajon, melyek azok a legjelentősebb projektek, amelyek szinte elképzelhetetlenek lettek volna a BIM nélkül? Ezekről a kérdésekről szól a kétnapos konferencia, ahol többek között Moszkva főépítésze is bemutatta, hogy milyen a legújabb hullámos tetejű sportközpont az orosz fővárosban, vagy hogy igenis van értelme a panellakásokat felújítani és átalakítani, hogy látványosabb városképet kapjunk és a lakosok se a szürke, kevésbé attraktív épületeket nézzék minden egyes nap.

A Las Vegasban tartott konferenciának három fontos tanulsága volt, az egyik, hogy akik már használják és valóban megértették, hogy miért fontos a BIM, vagyis az épületinformációs modellezés/menedzsment, azok teljes mértékben kiállnak a technológia és amellett, hogy enélkül egy építőipari cég sem lesz versenyképes a jövőben. Akik kevésbé ismerik ezt a technológiát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés