Okosváros jelentheti a megoldást ezekre az égető problémákra

2018. április 10. 08:00    
nyomtatás
 
Március végén került megrendezésre a nemzetközi okosváros konferencia, ahol a Lechner Tudásközpont képviselte Magyarországot. A Kuala Lumpurban tartott eseményen az érdeklődők értesülhettek arról, hogy a különböző országok milyen módszerekkel igyekeznek bevonni a lakosság életébe az okosváros fejlesztéseket, illetve, hogy miként lehet ezeket alkalmazni a jövőt érintő problémákra Európában, vagy akár Ázsiában - szerepel a Lechner Tudásközpont cikkében.


Március végén kétnapos konferencia keretében foglalkoztak a szakértők az okosváros és az okos megoldások újragondolásával, amelynek célja, hogy a digitális világban fenntartható és zöldebb hibrid városokat alakítsanak ki az egyes országok. A konferencián bemutatták a legsikeresebb okosváros koncepciókat, beszámoltak a várható jövőbeli trendekről és ismertették az új ötleteket. A jövőbeli lehetőségek kapcsán szó volt többek között az okos épületek és a környezet lehetséges megtervezéséről, az okos közlekedésről és a digitális infrastruktúráról.

Június 7-én kerül megrendezésre a Smart City Konferencia, ahol az érdeklődők a hazánkat is érintő okos megoldásokról tájékozódhatnak. Ha érdekel, hogy hol tart a legnagyobb magyar városokban az okosodás, hogy milyen hatással lehet ez a folyamat az emberekre és a mindennapokra, jelentkezz a Smart City 2018 Konferenciára!


Magyarországot a Lechner Tudásközpont képviselte a konferencián, ahol bemutatták a magyar okos településfejlesztés helyzetét, a városértékelést, illetve a fejlesztési módszertan elemeit. A többi előadó többek között kitért arra, hogy a saját országukban hogyan tudták integrálni a város életébe a különböző okos megoldásokat és elfogadottá tenni a közösségekkel. Európában főként az elöregedő társadalom problémájára, míg Délkelet-Ázsiában az országok túlnépesedése kapcsán is előkerültek a lehetséges okosváros koncepciók.

Mindezekhez szorosan hozzátartozik a PropTech világa, amely az ingatlanpiac digitális átalakulásának a része. A városok okosodása így tehát magába foglalja, sok minden más mellett, az épületek átalakítását, az okosotthonok kiépítését és az ezekhez kapcsolódó innovatív vállalatok működését.

2018.03.23 14:00 Berobbanhat a technológiai forradalom, amely felforgatja az ingatlanpiacot
2018.02.02 08:14 Városban élsz? - Hamarosan átalakulnak a hétköznapok

Okosváros jelentheti a megoldást ezekre az égető problémákra


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...



Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 


hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium